Home Laatste NieuwsBriefwisseling Briefwisseling: “Ik steek veel op van de atleten om me heen”

Briefwisseling: “Ik steek veel op van de atleten om me heen”

door hardloopnetwerk

Marcella Herzog en Wilfred van Holst schrijven elkaar elke week een brief. Wilfred combineert topsport met het coachen van atleten. Marcella traint bij het JJ Running Team in Arnhem. Vandaag vertelt Marcella over het trainen in Arnhem, leren van haar collega-lopers en haar wedstrijdplannen. Lees Wilfred’s brief van vorige week hier.

Hey Wilfreddo,

Dankjewel! Ja, Soest was tof. Haha, ik denk inderdaad dat ik vaker een week moet gaan langlaufen als wedstrijdvoorbereiding😉! Het is een prachtige duurtraining voor het hart-/longsysteem en super voor je kracht en coördinatie. Wist je dat de Duitse mannelijke steepletop elk jaar in de winter een langlaufstage plannen? Misschien kunnen we een keertje mee 😉? 

Wist je dat de Duitse mannelijke steepletop elk jaar in de winter een langlaufstage plannen?

Hoe is het verder met jou? Ik blijf het tof vinden hoe je je eigen loopcarrière combineert met het coachen van atleten. Lijkt me toch lastig om meerdere balletjes hoog te houden. In je laatste brief schreef je dat jouw aanpak met je atleten aanzienlijk verschilt van je coachingsperiode bij Team 4 Mijl. Kun je aangeven wat je nu anders doet? Of wil je je ‘gouden recept’ niet onthullen 😉?

Ik vind het heel mooi om af en toe een kijkje te nemen in een andere ‘trainingskeuken’. Mijn eigen trainingsgroep zit op dit moment in het Portugese, zonovergoten Alfamar. Daarom heb ik gisteren een keertje bij Team 7 Heuvelen meegetraind. Leuk om de warming up en loopscholing eens met andere professionele groep mee te kunnen draaien! Ook merk ik de laatste periode dat ik veel opsteek van atleten om mij heen. Zo leer ik bijvoorbeeld enorm veel van de krachttraining die ik één keer in de week combineer met vriendin/800 meter loopster Danaïd Prinsen. Zij begeleidt mij met een heel mooi krachtprogramma speciaal voor MILA atleten. Daarnaast leerde Olaf van den Berg (triatleet en topfysio) mij vorige week proefondervindelijk dat je als lange afstand atlete regelmatig een fysio moet zien (anders worden fysiobezoekjes gauw heel pijnlijk)😉. Mijn trainingsgenootje Anne Luijten stuurt mij regelmatig topoefeningen door van Gwen Jorgensen en Jesper van der Wielen serveert mij een dagelijkse portie ‘groot denken en relativateringszin’. Ook dat laatste is niet onbelangrijk.

Leuk om de warming up en loopscholing eens met andere professionele groep mee te kunnen draaien! Ook merk ik de laatste periode dat ik veel opsteek van atleten om mij heen.”

Het is sowieso een interessante bewustwording dat ik sinds mijn “loop sabbatical” en verhuizing naar Gelderland véél meer “loopvuur” heb. In mijn Groningen tijdperk moest ik mezelf nog wel eens de deur uit slepen voor een training. Tegenwoordig komt dat nauwelijks meer voor. Dit heeft vooral te maken met mijn trainingsgroep en de omgeving. Arnhem is een loopwalhalla! Ik kan oprecht nog steeds genieten van het groen, de heuvels, de Posbank en het prachtige Warnsborn dat op zaterdagochtend voldruppelt met topatleten. Is toch echt iets anders dan de eeuwige zelfde dwarrelrondjes door Groningen city.

“In mijn Groningen tijdperk moest ik mezelf nog wel eens de deur uit slepen voor een training.”


Daarnaast voel ik me super op mijn plek bij JJ Running. Ons team is een mooie mix van kleurrijke atleten. We hebben van alles wat: vrouwelijke nationale (sub)top, snelle en gedreven (marathon)mannen en tevens wat lopers die hun hardloopschoenen alleen tevoorschijn toveren wanneer het kwik boven de 15 graden stijgt 😉. Hoe zit dat bij jullie groep?

Kijk je een beetje uit naar je indoorwedstrijd van aankomend weekend? Ik merkte gisteren tijdens mijn 400tjes dat ik enorm veel zin heb in de wedstrijden die komen gaan. En dat is maar goed ook! Ik heb met mijn trainer John Jansen besloten om komende periode behoorlijk wat wedstrijden te lopen. Zo staan Kerkrade, de 8 van Apeldoorn, het NK 10km, het NK indoor en het NK cross op mijn programma. Mijn fysio Olaf verwoorde het afgelopen maandag heel goed: “Áls je dan een comeback maakt, moet je het goed doen” 😉.

Heel veel succes in Hannover! Laat je me weten hoe het ging? En we moeten ook even snel om tafel gaan zitten om dat trainingsweekje in te plannen!

Groetjes,


Marcella

Meer weten over Marcella? Volg haar op Strava of Instagram of neem een kijkje op haar website!

Hoofdfoto: privé eigendom Marcella

View this post on Instagram

👩🏻‍🤝‍👩🏼+🍴

A post shared by Marcella Esmee Herzog (@marcellaesmee) on

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten