Home Voorpagina Bart van Nunen: ”Ik was de laatste dagen wat zenuwachtiger dan normaal”

Bart van Nunen: ”Ik was de laatste dagen wat zenuwachtiger dan normaal”

door hardloopnetwerk

Lucky number 7, of toch niet helemaal?

Ik weet het nog als de dag van gisteren, mijn eerste 10km. 7 jaar geleden was dat, als 15 jarig jochie tussen de A junioren (t/m 19 jaar) op het NK. Die dag werd ik gelijk 3e op dat NK en liep ik 32:20. Mijn 5 kilometer split was 16:10, dus ik liep twee keer exact hetzelfde tempo. Zou mijn aanleg dan op het echte hele lange gaan liggen?

 Door Bart van Nunen

7 jaar later zou ik mijn debuut mogen maken, dat was destijds het plan en dat plan werd vandaag dan eindelijk werkelijkheid. Zo lang gewacht, tot ik mijn droom mocht verwezenlijken. Alles rustig opgebouwd, in mijn jeugd hier en daar wel wat fouten gemaakt, maar uiteindelijk door schade en schande wijzer geworden. Je kan wel begrijpen, ik was de laatste dagen iets zenuwachtiger dan normaal…

We stappen rond 8:00 uit de bus, het parcours op. Aan de linker-zijkant staan een paar grote BMW’s met klokken die gesynchroniseerd worden, rechts een groot scherm met film erop en een erg spannende muziek. Kippenvel, nu al, wat is dit vet! als even later het startschot klinkt, weet ik wat me te doen staat: na 7 jaar wachten, moet ik ook nu geduldig blijven.

En dat deden we, gewoon netjes in het groepje van 2:15 mee. Dat tempo ging het echter niet helemaal, want we zouden halverwege doorkomen op 1:07:07, dus dat is meer tempo voor 2:14 laag. Eerste drankpost op 5 kilometer, gewoon gelijk pakken, tafel nummer 7 (hoe toevallig). Eerste bidon ging er makkelijk in, mooi in de hand mee en rustig drinken, dan moet dat geen probleem vormen. Of toch wel?

Lees hier de blog van Bart van Nunen verder.

Foto: Bertil van Nunen

 

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten