Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Nicky van Leuveren

Atlete van de week: Nicky van Leuveren

door hardloopnetwerk

Naam: Nicky van Leuveren

Leeftijd: 26

Woonplaats: Amstelveen

Vereniging: Phanos

Favoriete afstand en pr: 400m : 52.02

Nicky van Leuveren (26) is een Nederlandse atlete die zich voornamelijk richt op de 200 én 400 meter. Sinds 2010 is Nicky is niet meer weg te denken op het erepodiums op Nederlandse kampioenschappen. In 2016 won zij tijdens de Ter Specke Bokaal de prijs voor de beste prestatie van het toernooi bij de vrouwen. Ook Nicky kon uiteraard niet ontbreken als atlete van de week!

Nicky, het outdoor seizoen begon vorig jaar uitstekend voor je in Lisse op de 300 meter in een tijd van 36,24! Doe je dit jaar óók weer mee aan dé openingsklassieker van het baanseizoen?

”Ja ik doe weer mee! Omdat ik het indoorseizoen heb overgeslagen wordt dit weer mijn eerste wedstrijd sinds september 2016. Best spannend dus! Mijn doel is zoals altijd om zo hard mogelijk te lopen!

Afgelopen weken was jij in Portugal op trainingskamp om de basis te leggen op het outdoor seizoen. Hoe ziet een reguliere trainingsweek er voor jou uit op trainingskamp?

”Een trainingsweek tijdens het trainingskamp verschilt eigenlijk helemaal niet als met e”en trainingsweek in Nederland. Het grote verschil is de temperatuur. In Portugal kon ik bijna elke training in een topje en shorts doen, in Nederland heb ik eigenlijk altijd wel 2 lange tights, een shirt, een lange mouwen shirt en een windjack aan. Heel wat lagen dus. In Portugal loop ik ook automatisch sneller, ik heb bijna al mijn trainingsrecords in Portugal gelopen. Mijn vriend is Portugees en ik ben hem al enige tijd aan het overtuigen dat we moeten emigreren naar Portugal omdat de kwaliteit van het leven daar gewoon beter is dan in Nederland. Hopelijk komt dat er snel van!”

Op welk onderdeel/onderdelen zijn voor jou nog de meeste progressie te boeken om nóg snellere tijden te lopen?

Ik denk dat ik op alle onderdelen (100 t/m 400) nog veel progressie valt te boeken. Waar ik nog de meeste progressie wil boeken is natuurlijk de 400 meter omdat dat mijn “hoofdafstand” is. Maar ik denk dat progressie op alle afstanden bijdragen om nog beter te worden op de 400. Zo helpt de 100 meter mij om een snellere 200 meter te lopen, en een snellere 200 meter helpt me om een nog snellere 400 meter te lopen.”

Hoe bereid jij je voor op een belangrijke wedstrijd?

”Dat is makkelijk! Veel rusten en goed eten!”

Wat is jouw levensmotto?

”Oei moeilijk! Ik heb niet echt een levensmotto… Ik geloof daar totaal niet in, ik vind het zo zweverig. Maar als ik dan toch iets moet bedenken is het: Just Do It – NIKE. Hahaha! ”

Hoofdfoto: Insta Nicky van Leuveren

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten