Home Laatste NieuwsAtleet van de week Atlete van de week: Jasmijn Bakker

Atlete van de week: Jasmijn Bakker

door hardloopnetwerk

Naam: Jasmijn Bakker

Leeftijd: 17

Opleiding/school: 5 gymnasium

Vereniging: AV Triathlon

Woonplaats: Amersfoort

Favoriete afstand en pr: 3000m steeple (10:38,58) en 1500 (4:26,91)

Jasmijn Bakker (17) werd in februari Nederlands Kampioen op de 1500m op het NK Indoor. Ze was met een tijd van 4.39,91 de concurrentie ruim voor. Onder leiding van haar vader (Aart Bakker) hoopt ze in de toekomst nog veel mooie prestaties neer te zetten. Ook Jasmijn kon natuurlijk niet ontbreken als atlete van de week!

Wanneer ben je begonnen met hardlopen?

”Al sinds mijn vierde ben ik lid bij AVTriathlon. Eigenlijk is de officiële leeftijd om lid te worden zes, maar omdat op zaterdagochtend mijn zus Veerle en mijn moeder altijd training hadden en mijn vader op dat moment de junioren van AVTriathlon training gaf, zou ik alleen thuis zijn. De trainster van Veerle vond het niet erg dat ik meedeed en zodoende werd ik het jongste lid van AVTriathlon. Totdat ik C-junior werd (14 jaar) heb ik alle onderdelen van de atletiek gedaan. Vooral de looponderdelen en de springonderdelen vond ik heel leuk om te doen! Toen ik C-junior werd heb ik besloten dat ik alleen nog maar wilde hardlopen en ben ik in de groep van mijn vader Aart Bakker terechtgekomen.”

Hoe vind je het om onder leiding van jouw vader te trainen?

”Ik vind het heel leuk om bij mijn vader te trainen en we hebben een hele gezellige groep. Tijdens de training is mijn vader net als voor de andere atleten gewoon de trainer.  Ik heb nog nooit bij een andere MiLa-trainer getraind, dus daarin kan ik ook niet echt een vergelijking maken, maar Aart heeft altijd het beste met de atleten voor en ik vind dat hij een hele goede trainer is.”

In december 2016 liep je mee tijdens het EK cross in Chia voor junioren en werd je knap individueel dertigste en eindigde jullie als team derde. Hoe heb je het EK cross ervaren?

”Mijn doel was om bij de beste 30 te eindigen, maar om dan ook precies als 30ste te eindigen is dan ook wel heel toevallig! Het EK cross was onwijs gaaf! Als team hadden we natuurlijk podiumkansen, maar dan zouden we wel allemaal heel goed moeten lopen en mocht niemand een slechte dag hebben. Toen ik over de finish kwam werd omgeroepen dat Groot-Brittannië had gewonnen en dat Duitsland tweede was geworden. Zelf had ik geen idee hoeveelste ik was geworden en ook niet hoe Veerle, Jasmijn en Merel hadden gelopen. Dus ik wachtte in spanning af wie er derde zou zijn geworden. Ik zocht naar m’n teamgenoten, maar het was zo’n chaos na de finish met allemaal meisjes die moegestreden op de grond lagen dat ik ze niet kon vinden. Toen Veerle en ik elkaar vonden en werd omgeroepen dat Nederland derde was geworden vonden we daarna ook Jasmijn en Merel en schreeuwden we het uit van blijdschap.”

”Verder waren de dagen daar in Chia ook gewoon super leuk en gezellig met het hele team, maar die medaille maakte het natuurlijk allemaal nog dubbel zo mooi. ”

In februari werd je Nederlands Kampioen op de 1500m in Apeldoorn. Wat zijn je doelen voor het outdoorseizoen?

”Mijn doel voor deze zomer is om het limiet te halen voor het EK junioren in Grosseto op de 3000m steeple die op 10:30,00 staat. Voor de limietpoging ga ik waarschijnlijk naar de IFAM in Oordegem, want daar is altijd een heel sterk deelnemersveld. Verder is mijn doel om mijn pr’s op de andere afstanden ook te verbeteren.”

Op welke hardloopprestatie ben jij tot nu toe het meeste trots?

”Dat is best een lastige vraag, want ik heb er twee waar ik eigenlijk niet tussen kan kiezen. Beiden zijn speciaal op hun eigen manier.  De eerste is m’n eerste plaats op de 2000m steeple op de EYOF 2015 (European Youth Olympic Festival), dat was namelijk mijn eerste internationale toernooi en om dan gelijk eerste te worden was echt heel gaaf. De tweede is het EK cross in Chia afgelopen winter, waar we derde met het team werden. Om dit samen met mijn zus mee te maken was super bijzonder. En daarnaast met Jasmijn en Merel wie al jarenlang mijn concurrenten zijn, maar daarnaast zijn we ook goede vriendinnen van elkaar!”

Hoofdfoto: Odile van Zantvoort

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten