Home Laatste NieuwsRecepten & Voeding Spinazierisotto met zalm

Spinazierisotto met zalm

door hardloopnetwerk

Elke maand schrijft topatlete Maureen Koster een recept voor ons. Deze maand staat spinazierisotto met zalm op het programma!

Spinazierisotto met zalm (4 personen)

Ingrediënten

*2 el olijfolie
*1 ui
*2 tenen knoflook
*400 gram risottorijst
*500 ml groentebouillon
*600 gram diepvriesspinazie
*20 gram pijnboompitten
*Parmezaanse kaas
*4 zalmfilets

Bereidingswijze

De Risotto

– Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui 5 min;

– Voeg de knoflook toe en fruit 1 min mee;

– Voeg de rijst toe en roerbak kort;

– Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit al roerend ongeveer 20 min tot alle bouillon op is;

– Ontdooi de spinazie en roer door de risotto. Rooster ondertussen in een pannetje de pijnboompitten;

– Breng op smaak met peper en zout en wat Parmezaanse kaas.

De Zalm

– Kruid de zalm met wat peper en zout;

– Verhit 1 el olie in een pan op middelhoog vuur (zorg dat de pan goed heet is!);

– Bak de zalm ongeveer 3 minuten. Draai de zalm om en bak nog 1 tot 2 minuten (bak de zalm niet te lang, dan wordt hij droog!).

Eet smakelijk!

Maak jij een van Hardloopnetwerk’s recepten? Tag #hardloopnetwerk in je Instagram-bericht en misschien reposten we je foto wel!

Heb jij de smaak te pakken? Hier vind je nog meer recepten.

Foto gemaakt door: Maureen Koster

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten