Home Voorpagina “Ik wist niet dat ik tot zo’n resultaat in staat was op mijn twintigste”

“Ik wist niet dat ik tot zo’n resultaat in staat was op mijn twintigste”

door hardloopnetwerk

Deze zomer is het Europees Kampioenschap en in aanloop hiernaartoe interviewen we atleten die daar aan de start zullen staan. Vandaag het interview met Ivet Lalova. Deze sprintster heeft al een hoop ervaring van vorige toernooien. De Olympische 100 meter finale  in Athene (2004) herinnert ze zich daarvan het beste. In Amsterdam twee jaar geleden won ze tijdens het EK zowel op de 100m als op de 200m een zilveren medaille. Ze kan op zo’n hoog niveau blijven presteren door oneindig geduld en heel veel liefde voor de sport.

Door Veerle Bakker

Op de 100m sta je 12de aller tijden. Hoe kijk je zelf naar deze prestatie?

Toen ik die tijd liep was ik zesde aller tijden samen met Irina Privalova. Gedurende de jaren ben ik een stuk gezakt op de lijst en dat laat alleen maar zien hoe erg het sprintniveau bij de vrouwen is gestegen de laatste 14 jaar.

 

 

 

Je liep deze tijd in 2004. Denk je dat je nog in staat bent om sneller te lopen dan je persoonlijk record?

Ik weet zeker dat ik nog steeds in staat ben om onder de 11 seconden te lopen.

Gedurende de jaren ben ik een stuk gezakt op de lijst en dat laat alleen maar zien hoe erg het sprintniveau bij de vrouwen is gestegen de laatste 14 jaar.

Door de jaren heen heb je heel veel wedstrijden gelopen. Welke wedstrijd herinner je je het best en waarom?

De 100m finale tijdens de Olympische Spelen in Athene in 2004 herinner ik me heel goed. Ik was toen zo dicht bij een medaille… Ik wist niet dat ik zo goed kon presteren als twintigjarige. Het was mijn eerste grote kampioenschap.

Op dit moment heb je vier keer op de Olympische Spelen gestaan. Hoe zorg je ervoor dat je zo lang op zo’n hoog niveau kan blijven presteren?

Met heel veel liefde voor de sport en een oneindig geduld, want dingen gaan niet altijd zoals je ze gepland hebt. Je moet altijd je training aanpassen op basis van wat je nodig hebt en van wat je kan. En daarnaast, wat zeker niet het minst belangrijk is, door de support van mijn omgeving en door zo veel lieve mensen door de jaren heen.

Je moet altijd je training aanpassen op basis van wat je nodig hebt en van wat je kan.

In Amsterdam won je twee zilveren medailles (op de 100m en 200m). Wat is je doel voor Berlijn dit jaar?

Mijn doel is om gezond te zijn en om met de juiste mindset te lopen in Berlijn. Ik weet wat me daar te doen staat. Mijn doel is om daar op mijn best te zijn.

Je hebt een tatoeage rondom je navel. Heeft deze een speciale betekenis?

Deze tatoeage maakte mij in 2004 beroemd. Ik was zo jong en ik was een van de eerste Europese sprintsters die een tatoeage had, dus ik kreeg veel aandacht. Ik heb er waarschijnlijk een foto van.

Foto: Max Kooijmans (Lalova loopt op de foto rechts naast Dafne Schippers op de FBK Games)

Nieuwsoverzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten