Sinds een week ligt de Polar Vantage M3 op de markt. Dit multifunctionele sporthorloge is verder verbeterd op de gebieden helderheid, hartslagmeting en locatie. De Finse wereldmarktleider in draadloze hartfrequentiemeters presteert met het nieuwste product meer wetenschappelijkheid in een compacter model, waarin bekende functies zijn gebleven. Wij testten, vergeleken en zetten de bijzonderheden van de Vantage M3 op een rijtje.
Wat is nieuw?
Deze Polar Vantage M3 borduurt voort op de populaire Vantageserie, waarvan we eerder de M en de M2 testten. Deze reeks geavanceerde sporthorloges van het Finse bedrijf staat bekend om nauwkeurige hartslagmeting, trainings- en herstelanalyses in een robuust, dus krachtig ontwerp. Ten opzichte van de Vantage M2 heef deze M3 een opvallend 1,28-inch-AMOLED-scherm voor een helderder display. Dit is beschermd door middel van Gorilla Glass. Het klokje bevat nieuwe Elixirbiosensoren en ECG-functionaliteit voor polshartslagmeting via de pols. Nieuw zijn verder pO2-metingen, huidtemperatuurtracking en een GPS met duale frequentie voor meer precisie in het vinden van de locatie. Ook nieuwe prestatietests zijn inbegrepen, zoals loop-, fiets- en orthostatische tests, die helpen bij het bepalen van conditie en herstelstatus. Offline kaarten en routebegeleiding kunnen je helpen op koers te blijven in onbekende gebieden. De batterijduur van de Vantage M3 is ook verbeterd, met een capaciteit tot 30 uur (was 28 bij de M2) in trainingsmodus. Het nieuwe model weegt acht gram zwaarder door de toegevoegde navigatiemogelijkheden. Door de nieuwe functies – hierover later meer – ligt de prijs honderd euro hoger dan bij de M2 (299,90 euro).
“De Polar Vantage M3 geeft de veelzijdige atleten van vandaag extra mogelijkheden”, kondigt Sander Werring, CEO van Polar Electro, het nieuwste product aan. ”Voor iedereen die de uitgebreide mogelijkheden van Polar wil in een compacter ontwerp. Met de combinatie van een prijswinnend ontwerp, uitstekende prestaties en wetenschappelijk onderbouwde functies, ondersteunt geen enkel ander sporthorloge in de middenklasse atleten zo goed in al hun doelen als de geheel nieuwe Polar Vantage M3.”
Lees ook: Mike Foppen bouwt aan eigen team richting EK indoor: ‘Behoefte aan meer vrijheid’
Onze ervaring
Wij testten de Vantage M3 zowel fietsend als hardlopend, op divers terrein. Al snel na het uitpakken valt de helderheid van het 1,28-inch-AMOLED-scherm op, zeer welkom bij trainen in wat donkerder weer, want de getallen springen eruit. Het horlogekastje is iets zwaarder dan bij de M2, maar hier merk je weinig van tijdens het lopen. Het bandje is fijn ruw, glijdt niet. Met een tweetand – anders dan de vorige modellen met één haakje – sluit het horloge goed aan op je onderarm. Om te switchen van hoofdscherm kun je zowel de vijf knopjes aan de zijkant als het touchscreen gebruiken om de andere elf basisschermen te zien te krijgen. Hieronder valt bijvoorbeeld Nightly Recharge, waarmee je je slaap vanuit diverse perspectieven met AZS-herstel (autonome zenuwstelsel) kan analyseren.
De GPS wordt snel gevonden, zoals we van Polar gewend zijn. Tijdens de training is het erg fijn dat je naast tempo, hartslag, vermogen en muziek een navigatiesysteem te zien krijgt. Zo kun je in onbekend terrein toch op wegen scannen en zover in- en uitzoomen op de wereld als je wil. De kaart is uitgerust met kompas, waarbij de windrichtingen niet snel verspringen. Met een klein beetje richtingsgevoel raak je niet snel van de kaart. De pijl op de kaart verplaatst zich elke seconde, ook in bebost terrein. Je training is binnen enkele seconden opgeslagen en het synchroniseren naar de online omgeving van Polar gaat verrassend snel. Met de gratis downloadbare Polar Flowapp op je telefoon staat je activiteit er binnen 30 seconden op, mits je telefoon op enkele meters afstand ligt. Als je de heldere kleuren op het scherm wegdenkt, lijkt de Vantage M3 bijna een normaal horloge. Deze Polar zouden we adviseren voor multisporters en is zeer geschikt voor triatleten. De krappe 400 euro is zonde als je alleen wil hardlopen.
Bijzonderheden
- 53 gram zwaar, 12 mm dun
- Touchscreen en 1,28-inch-AMOLED-scherm
- Batterij tot 30 uur in prestatiemodus, tot 7 dagen in smartwatchfocus
- Geheugen: 37 MB
- Hartslagmeting: GEN 4
- Polar Elixir voor nauwkeuriger beeld biomechanica
- Nieuwe prestatie-/hersteltests en 150 sporten, toe te voegen via Polar Flowapp
- Krasbestendig, waterbestendig & roestvrij
Lees ook: Review: Polar Grit X 2 Pro
Specificaties
Merk | Polar |
Model | Vantage M3 |
Prijs | €399,90 |
Kleuren | Night Black / Greige Sand |
Inbegrepen | Horlogeband en oplaadkabel |
De Hardloopnetwerk nieuwsbrief lezen? Ontvang elke maandag de hoogtepunten van afgelopen week in je mailbox.
- Fotodagboek van Loes Kempe in Font Romeu
- Review: Polar Vantage M3
- Deze crosswedstrijden mag je niet missen in november en december
- Mike Foppen bouwt aan eigen team richting EK indoor: ‘Behoefte aan meer vrijheid’
- Jacob Kiplimo verdedigt titel in Zevenheuvelenloop